Prokapelu.cz - hudební nástroje pro tvoji kapelu

Výběr kytary

Při samotném výběru kytary dbejte na pár základních rad:

 

 

Vyzkoušejte více nástrojů

Na prodejně vždy najdete více značek a typů kytar. Je dobré si jich vyzkoušet více, aby jste zjistili, jaká úroveň zpracování je pro Vás dostačující, jaká tloušťka krku je Vám příjemná a hlavné jaký se Vám líbí zvuk. Dobrý personál obchodu Vám pak podle Vašeho výběru dokáže nabídnout pár podobných typů nástrojů, podle toho, co Vám sedí.


 

Prohlédněte si krk

Na krku nástroje můžete zjistit spoustu věcí. Ozkoušejte, jaký je dohmat (jestli struny nejsou moc vysoko nad hmatníkem, aby se Vám dobře mačkaly). Přejeďte si rukou pražce, jestli některé z nich nevylézají a neřežou Vás prstů. Zkuste ladění kytary i ve vyšších polohách a nakonce zkotrolujte, jestli krk není zakřivený tzv. "do vrtule".


 

Materiál

Použité dřevo je pro zvuk kytary jednou z nejdůležitějších věcí. Existují kytary z vrstveného dřeva, kytary z masivní přední deskou a kytary celomasivní. Masivní (jednolitý) kus dřeva samozřejmě lépe přenáší a zesiluje vibrace strun. Proto jsou masivní kytary a kytary s masivní přední deskou většinou hlasitější. Neplatí to ovšem jako pravidlo. Pokud je kytara z vrstveného dřeva dobře vyrobená a seřízená, může mít lepší herní vlastnosti než kytara masivní. Ale u většiny kytar rozdíly v materiálu poznáte na první poslech.

Zkontrolujte kytaru

Až budete mít vybraný svůj nástroj, ještě se před koupí na něj pořádně podívejte. Dbejte na to, aby nástroj nebyl poškrábaný nebo aby se některé části neodlepovali. Předejdete tím zbytečným komplikacím po koupi kytary.


 

Kupte si balíček strun

Pokud děláte investici do koupi kytary, která se pohybuje v řádu tisícu, kupte si rovnou i balíček nových strun. Struny budou úplně nové a vy bude mít jistotu, že z nástroje dostanete opravdu ten nejlepší zvuk.

 

 

 

 

 

 


 

Prokapelu.cz
José Martího 402/ 1b
1.patro
Praha 6 - Veleslavín
Tel: +420 220 561 072

 

mapa

parkování
 


PRODEJNA
OTEVŘENA:

pondělí - pátek
9:30 - 18:00


e-shop
non stop

Infolinka:
+420 220 561 072
a

800 106 065
 

 

Dobrý den, mé zkušenosti jsou jen ty nejlepší.
Nejen, že se mi dostalo dobré rady, ale objednávka byla s takovou rychlostí vyřízena a zboží dodáno, že jsem to ještě nezažila.
Všem mnohokrát děkuji.

Eva

(více na Heureka.cz)

 

více zde

 

• s námi ušetříte

• snadno objednáte

• zvýhodněné dopravné od 999,-

• až 10 let záruky

• náhled do našich a
dodavatelských skladů

 


Testy a recenze digitálních pian najdeš na: 
 

WWW.PROPIANO.CZ

 



X

na Prokapelu.cz nyní nakupuje
1 zákazníků